najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pripadnici DB oslobođeni optužbi za atentat na Vuka Draškovića

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas trojicu pripadnika Državne bezbednosti optužbi da su pomagali u pokušaju ubistva lidera SPO Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine.

Optužbi su oslobođeni bivši načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić i pripadnici tog centra Ratko Romić i Stevan Basta.

Presuda je izrečena rano jutros u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu pošto se Radonjić i Romić nalaze u pritvoru.

Radonjiću i Romiću se danas nastavlja suđenje zbog optužbi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Na ovu presudu Tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu.

Radonjić, Romić i Basta prvom presudom bili su osuđeni na osam, odnosno sedam godina zatvora, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.

Za pokušaj ubistva Draškovića ranije su pravosnažno osuđeni na višedecenijske kazne zatvora pripadnici Jedinice za specijalne operacije.

Pripadnici DB bili su optuženi da su pružili logističku podršku pripadnicima JSO za atentat na Draškovića, opdnosno da su im dostavili fotografije kuće u kojoj je boravio.

Optužnica tereti Radonjića, Romića i Bastu da su po nalogu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Milosevića organizovali atentat na Draškovića 15. juna 2000. godine u Budvi.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike