U trendu

RTS pozvao Odeljenje za visokotehnološki kriminal i BIA zbog curenja snimka sa Dodikom

Radio-televizija Srbije saopštila je danas da je pozvala Odeljenje za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije i Bezbednosno informativnu agenciju kako bi utvrdili na koji način je u javnost dospeo deo neformalnog razgovora voditelja emisije „Oko“ Gorislava Papića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.
„Grubim tehničkim propustom iz sistema Radio-televizije Srbije ilegalno je izašao snimak dela neformalnog razgovora pred početak emisije Oko, 25. aprila. Ceo signal je u celini bio propušten i Radio-televiziji Republike Srpske zbog čega se nadamo i reakciji MUP-a Republike Srpske“, naveo je RTS.

Radio-televizija Srbije navodi da će sprovesti i internu istragu o tom „kriminalnom činu“ i da će o saznanjima obavestiti javnost.

Snimak neformalnog razgovora, tokom kojeg Dodik vređa porodicu tenisera Novaka Đokovića, nastao je neposredno uoči njegovog sinoćnjeg gostovanja u emisiji „Oko“ na RTS, a objavio ga je opozicioni poslanik u Skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović.

„Mada su, mogu ti reći, malo ovi Đokovići teški u pi**u materinu, uf… Naši ljudi to sve doživljavaju na emociju, a kada uđeš u posao, auuu… ciganija poprilična, mogu ti reći. Oni saradnici njihovi… Još izgubi u polufinalu, četvrtfinalu (turnira Srpska open u Banjaluci)…“, rekao je Dodik voditelju Papiću.

Dodik je danas izjavio da njegov odnos prema porodici Đoković neće moći da ugroze „nikakva podmetanja i medijski neprofesionalizam“ i izvinio se ako je „spekulativni prikaz na mrežama povredio članove porodice Đoković“.

„Mene jeste. Hvala RTS-u za moju neprospavanu noć. Ne mogu da verujem da su to uradili na ovako gnusan način“, naveo je Dodik u pisanoj izjavi, objavljenoj na njegovom sajtu „dodik.net“.

Naveo je i da će nastaviti da „poštuje i uvažava uspeh neponovljivog Novaka Đokovića“ i da „poštuje i ceni njegovu porodicu“.

„Drago mi je što sam upoznao menadžerske i rukovodeće sposobnosti Đorđa Đokovića i ostajem veoma zahvalan na činjenici da je turnir ove godine održan u Banjaluci“, kazao je Dodik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.