U trendu

Stojčiću produžen pritvor, optužnica na odgovorima

BEOGRAD – Treći osnovni sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor Vojislavu Stojčiću, sinu ubijenog policijskog generala Radovana Stojcica Badže, nakon podizanja optužnice koja ga tereti da je u martu ove godine opljačkao porodičnu kuću vlasnika Grand produkcije Saše Popovića.

Pritvor mu je produžen na predlog tužilaštva zbog okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, imajući u vidu da je i ranije bio osuđivan za slična dela, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Sud je takođe potvrdio formalnu ispravnost optužnice Trećeg osnovnog tužilaštva i prosledio je odbrani na odgovore .

Po dobijanju odgovora odnosno isteka roka za odgovore, sud će odlučiti da li će optužnicu potvrditi, nakon čega će moći da počne suđenje.

Tužilaštvo je podiglo optuznicu u četvrtak i predložilo sudu da Stojčića osudi na kaznu od četiri i po godine zatvora.

Stojčić se tereti za krivično delo teška krađa, jer je, kako se navodi u optužnici, iz kuće odneo satove i nakit koji su komisionim veštačenjem procenjeni na 12.613.800,00 dinara.

Popović i njegova supruga Suzana svedočili su početkom septembra u istrazi koja je sprovedena protiv Stojčića, a vlasnik Granda je nakon toga tužilaštvu dostavio specifikaciju ukradenih satova sa odštetnim zahtevom od 142.000 evra.

Stojčić se tereti da je 8. marta preskočio ogradu visine oko 2,5 metara i ušao u dvorište, a potom i u kuću Popovića koja je bila otključana i u kojoj u tom trenutku nije bilo nikoga.

Potom se popeo se na sprat kuće i izvršio premetačinu spavaće sobe odakle je, prema optužnici, odneo zlatni nakit, dukate, kao i osam muških ručnih satova i jedan ženski.
Stojčić je uhapšen 16. avgusta i od tada se nalazi u pritvoru.
On je na saslušanju negirao pljacku kod Popovića i tužiocu rekao da mu je „sve namestila policija zbog oca“ i da su mu dokazi podmetnuti.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike