najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sutra počinje suđenje Preliću za ubistvo Tatona

Pred Višim sudom u Beogradu sutra bi trebalo da počne suđenje navijaču Partizana Đorđu Preliću zbog optužbi da je učestvovao u događajima 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu kada je u tuči navijača na smrt pretučen francuz Bris Taton.

Prelić je u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora, pošto je bio u bekstvu u vreme suđenja ostalim optuženima u tom slučaju.

Uhapšen je 2013. godine u februaru u blizini Barselone po srpskoj poternici, nakon višegodišnjeg skrivanja, pošto je iz Srbije pobegao odmah po incidentu u centru Beograda kada su navijači Partizana napali navijače koji su došli da bodre fudbalere Tuluza.

U junu prošle godine je izručen Srbiji i nalazi se u pritvoru.

Suđenje će, za sad, biti ponovljeno samo u odnosu na Prelića, mada u narednom periodu može da se očekuje da se suđenje ponovi i za Dejana Puzigaću – poslednjeg optuženog koji je bio u bekstvu a uhapšen je sredinom septembra u Atini i čeka izručenje Srbiji.

Na pripremnom ročištu Prelić je negirao da je učestvovao u događajima u kojima je na smrt pretučen francuz Bris Taton.

Među predlozima Prelićeve odbrane su saslušanje novih svedoka, kao što su frizerka Svetlana Bubanja Bucka, čuvar garaže na Obilićevom vencu Dragan Crepulja i jedan od voda navijaca Partizana Predrag Simić, poznatiji kao Sima Srbija.

Viši sud je početkom 2011. godine Prelića prvostepeno osudio na 35 godina zatvora, ali je ta presuda preinačena odlukom Apelacionog suda i kazna mu je smanjena na 15 godina zatvota.

U neredima na Obilićevom vencu u Beogradu neposredno pred početak fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza grupa hiligana je 17. septembra 2009. godine pretukla Tatona, koji je od zadobijenih povreda umro 29. septembra u Kliničkom centru.

U procesu za ubistvo Tatona neki od osuđenih su već odlužili kazne.

Dejan Puzigaća je pravosnažno osuđen na 14 godina zatvora.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike