najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ugašen požar, stanari Doma u hostelu

Požar u staračkom domu u Ulici Mihaila Bulgakova u kojem je jutros povređeno šest osoba, od toga dva vatrogasca, je ugašen, a svi stanari tog objekta još tokom noći prebačeni su u jedan mirijevski hostel.

Požar je izbio jutros oko 04.10 i tom prlikom su dve osobe teže povređene, izjavila je načelnica smene u Hitnoj pomoći dr Biljana Đurić.

Dve osobe, koje su teže povređene, prevezene su u salu reanimacije Urgentnog centra, rekla je dr Đurić u izjavi za Tanjug.

Tri pacijenta su zbog intoksikacije ugljen-monoksidom prevezena na VMA, a jedan u KBC Zvezdara, istakla je dr Đurić i dodala da je na lice mesta upućeno osam lekarskih ekipa.

Kako je preneo ranije danas RTS, među povređenima su i dvojica vatrogasaca, a požar je ugašen i saobraćaj normalizovan.

Direktor te ustanove, koji nije želeo da se predsatvi, rekao je novinarima da su tri pripadnika sektora za vanredne situacije i dve stanarke prevezene u bolnicu.

“Tri stanarke prevezene su u zdravstvene ustanove i sve se osećaju dobro. Dve će biti otpuštene do kraja dana, dok će treća, zato što je srčani bolesnik, prventivno ostati na posmatranju”, rekao je on.

Kako je objasnio, požar je izbio u čajnoj kuhinji na trećem spratu, a pretpostavlja se da je uzrok jedan od električnih aparata.

Prva je reagovala dežurna sestra-negovateljica, ali požar se vrlo brzo proširio iz kuhinje ka drvenoj konstrukciji krova i dnevnom boravku, dodao je.

Spavaće sobe korisnika Doma nisu zahvaćene vatrom.

Vatrogasne ekipe su vrlo brzo izašle na teren, te je požar ubrzo lokalizovan, a u iznošenju stanara komšije su prve pritekle u pomoć.

Svi stanari prebačeni su još tokom noći u jedan od mirijevskih hostela.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike