najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Uhapšen bivši šef Kontraobaveštajne sluzbe VJ

Na graničnom prelazu Dobrakovo, prilikom prelaska iz Crne Gore u Srbiju, uhapšen je pukovnik Radovan Aleksić, bivši šef Kontraobaveštajne službe Vojske Jugoslavije.

Aleksić je uhapšen zbog sumnje da je pokušao da ubije policijskog inspektora Predraga Šukovića, bivšeg načelnika Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave policije Crne Gore, pre dva meseca u centru Podgorice.

Aleksić se prilikom hapšenja nalazio u rent-a-kar vozilu podgoričkih oznaka, a posle hapšenja odvezen je u Podgoricu.

Portalu RTCG saopšteno je iz Višeg državnog tužilaštva da je Aleksić uhapšen po poternici crnogorskog tužilaštva.

“Više državno tužilaštvo u Podgorici, u saradnji sa Upravom policije Crne Gore, pribavilo je u izviđaju podatke koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je R.A. državljanin Srbije, 11. jula ove godine, upotrebom vatrenog oružja, pokušao da liši života Predraga Šukovića iz Podgorice. Prema ovom licu je bila raspisana lokalna potjernica i isti će, nakon što je na graničnom prelazu Dubrakovo zadržan, a potom i lišen slobode, u zakonskom roku biti doveden u Više državno tužilaštvo u Podgorici, radi saslušanja”, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Na Predraga Šukovića 11. jula ove godine ispaljeno je više hitaca u Njegoševoj ulici u centru Podgorice.

Po nalogu nadležnog tužioca, skinuti su i video zapisi sa video kamera na lokacijiama koje se nalaze od mesta događaja u pravcu bekstva na kojima je, kako se veruje, snimljena osoba koja je pucala na bivšeg načelnika Ođeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala.

Aleksić je u javnost dospeo 1999. godine, kada je brutalno pretučen pred svojim stanom u Nikšiću. U to vreme bio je nacelnik bezbednosti Podgorickog korpusa VJ. U napadu je korišćeno i vatreno oružje. Napadači nikada nisu otkriveni, prenose mediji.

Godine 2002. imenovan je za šefa Vojne obaveštajne službe u Podgorici. Posle referenduma u Crnoj Gori, 2006. godine, odbio je da pređe u redove Vojske Crne Gore i karijeru je nastavio u Podgorici.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike