Uhapšen zbog pucnjave u Novopazarskoj Banji

Novopazarska policija uhapsila je E. B. (27) iz tog grada, osumnjičenog da je prošlog ponedeljka iz vatrenog oružja ranio I. A. (45), koji je ležao u Specijalnoj bolnici u Novopazarskoj Banji.

Kako je rečeno radiju Sto plus u policiji, E. B. je uhapšen u subotu uveče u selu Draževiće, 30 kilometara od Novog Pazara.

“Prilikom privodjenja, osumnjičeni nije pružao otpor, a nakon hapšenja je prebačen u Okružni zatvor”, navela je policija.

Osumnjičenom je odredjen jednomesečni pritvor i ovih dana bi trebalo da ga sasluša nadležni tužilac.

E. B. je osumnjičen da je prošlog ponedeljka ispalio tri hica u I. A, koji se oporavljao od preloma noge u Specijalnoj bolnici u Novopazarskoj Banji.

Tom prilikom, I. A. je zadobio prostrelne rane stopala i butine leve noge, ali se nakon ukazane pomoći u novopazarskoj bolnici, uspešno oporavlja.

Incidentu je prethodila dugogodišnja svadja i činjenica da je I. A. 2014. godine ranio E. B. iz vatrenog oružja.

Zbog toga se protiv I. A. u novopazarskom sudu vodi postupak za pokušaj ubistva i nelegalno nošenje oružja.Iako se I. A. nalazi na listi najtraženijih kriminalaca Europola zbog organizovane pljačke i uzimanja talaca u Luksemburgu, policija nije imala poternicu, niti bilo kakav drugi pravno obavezujući dokument na osnovu kojeg je mogla da ga uhapsi, jer Srbija nije članica EU.

(Beta)

Ostavite komentar