Uhapšeno 15 osumnjičenih iz preduzeća Inex plus. Blic: Uhapšeni ujna, ujak i brat Šapića

Policija je u saradnji s Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Poreskom policijom uhapsila 15 odgovornih lica preduzeća „Inex plus“ iz Beograda, zbog sumnje da su počinili više krivičnih dela i oštetili preduzeće za 50 miliona dinara.

Kako prenosi list Blic, medju uhapšenima su ujak, ujna i brat od ujaka predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića.
Kako je saopštio MUP, uhapšeni su M. M. (37) i Ž. Š. (43), kao i lica M. K. (68), R. S.  (53), G. O.  (59),  E. V. (65), A. A. (43), R. D. (61), R. D. (49), M. D. (26), J. A. (50), D. D. (53), D. I. (41), D. P. (48) i V. V. (1948) zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotrebe položaja odgovornog lica, poreska utaja i pranje novca.

MUP je saopštio da se sumnja da su M. M. i Ž. Š. od januara 2016. do decembra prošle godine sa računa preduzeća „Inex plus“ na račune preduzetničkih radnji koje su u vlasništvu osumnjičenih M. D, J. A, D.D, D. I., D. P. i V. V, na ime fiktivnih usluga isplatili oko 50 miliona dinara.

Nakon uplate novca na račune, osumnjičeni vlasnici preduzetničkih radnji su, kako se sumnja, po instrukcijama R. D. i R. D. podizali novac i za sebe, na ime provizije, zadržavali pet odsto od podignutog novca, čime su ostvarili protivpravnu imovinsku korist od ukupno pet miliona dinara.

Sumnja se da su potom, oko 45 miliona dinara, vraćali odgovornim licima privrednog društva „Inex plus“ M. M. i Ž. Š, koji su novac zadržali i koristili za lične potrebe.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike