U trendu

Voz udario autobus kod Malog Zvornika, povređeno više od 20 osoba

U železničkoj nesreći, koja se dogodila danas kod Malog Zvornika, povređeno je više od 20 osoba, prenosi RTS.

Kako se navodi, do nesreće je došlo kada je teretni voz udario autobus na pružnom prelazu u selu Brasini kod Malog Zvornika.

Uviđaj je u toku, a taj deo je blokiran za saobraćaj.

Dom zdravlja u Zvorniku angažovala je sva raspoloživa vozila, a pomoć pruža i Dom zdravlja u Loznici, javlja Blic.

Saobraćaj normalizovan posle sudara voza i autobusa

Saobraćaj koji je bio u prekidu usled sudara teretnog voza Republike Srpske i autobusa na putnom prelazu pod pogranične stanice Brasina, sada je normalizovan, saopštila je „Infrastruktura železnice Srbije“.

Poginulih na sreću nije bilo, a 20-tak povređenih putnika je prevezeno i smešteno u bolnicu, navodi se u saopštenju.

Do sudara teretnog voza koji je vukla lokomotiva Železnica Republike Srpske i autobusa prevoznika „Lastra“ iz Lazarevca, registarskih oznaka BG425EA došlo je danas u 12.09 sati, na putnom prelazu između stanica Brasina i Rasputnice Donja Borina.

Putni prelaz je obezbeđen vertikalnom drumskom signalizacijom, a voz je saobraćao iz Republike Srpske prema Republici Srbiji.

Prema prvim informacijama, mašinovođa je postupio prema svim saobraćajnim propisima, po kojima se pristupa putnom prelazu.

Na lice mesta, pored Zajedničke komisije „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d. i „Srbija Karga“, izašla je i Komisija iz Republike Srpske.

Saobraćaj je normalizovan, a detalji će se znati, nakon završene istrage, navodi se u saopštenju „Infrastrukture železnice Srbije“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.