U trendu

Miketić: 'Oslobađanje Beograda počelo s Kalemegdana, smenimo štetočinsku vlast'

Aktivisti stranke Zajedno uklonili su danas zaštitnu ogradu „na nelegalnim radovima na Kalemegdanu, na mestu gde je trebalo da nikne kafić pored najavljene gondole“ i pozvali građane da 17. decembra „smene ovu štetočinsku vlast“.

„Uklanjanjem zaštitnih ograda sa nelegalnih radova na Kalemegdanu, simbolično smo počeli proces oslobađanja Beograda, koji će se u potpunosti završiti nakon narednih izbora“, izjavio je narodni poslanik i predsednik beogradskog odbora stranke Zajedno Đorđe Miketić.

Po njegovim rečima, tim radovima koje je ocenio kao nelegalne je počinjen „zločin nad Beogradom i njegovim simbolom, Kalemegdanskom tvrđavom“.

„Posečena stabla – omiljena disciplina SNS vlasti u Beogradu, narušavanje izgleda Kalemegdana i novi nepotreban projekat za novu pljačku u gradu. Danas je to srušeno, a definitivno će biti prekinuto 17. decembra nakon izbora koji nam slede“, rekao je Miketić gređanima.

„Pozivam vas da i vi 17. decembra snagom vaše volje za zelenim i uređenim Beogradom, uzmete olovke u ruke, izadjete na birališta i oslobodite Beograd“, istakao je on.

Najavio je da će stranka Zajedno „ponovo ukazati na sve zločine koje je ovaj režim načinio nad Beogradom, kako ne bi bili zaboravljeni i podsetili građane šta treba da bude njihov izbor 17. decembra“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.