U trendu

Albanski teroristi prete: Pucali na Vlasija, Srbi sledeće mete?

Srpske obaveštajne službe motre na rad nove i u javnosti gotovo nepoznate terorističke organizacije kosovskih Albanaca „Oko naroda“, koja je preuzela odgovornost za pokušaj ubistva prištinskog advokata Azema Vlasija, piše današnji „Blic“ i dodaje da na meti mogli biti i kosovski Srbi.

Centrala ove terorističke organizacije, piše „Blic“, nalazi se u Švajcarskoj, a ciljevi su im nezavisnost Kosova, proterivanje nealbanskog stanovništva i stvaranje velike Albanije, uz nemilosrdni obračun sa svim neistomišljenicima.

Metod rada podseća na osnivanje OVK, koja se svirepo obračunala sa Srbima sa Kosova, ali i s Albancima koji nisu želeli da se priključe njihovim terorističkim akcijama.

„Dosijei pojedinih članova postoje u srpskim obaveštajnim službama. Njihovo prisustvo na Kosovu nije prošlo nezapaženo i svako njihovo delovanje shvata se ozbiljno“, prenosi list izjavu sagovornika upoznatog sa bezbednosnim pretnjama u južnoj srpskoj pokrajini.

„Blic“ prenosi izjavu generala Momira Stojanovića, bivšeg predsednika Odbora za bezbednost u Skupstini Srbije, koji kaže da je ta grupa, iako mlada, pod okriljem nekadašnjih pripadnika OVK.

„Sam naziv organizacije upućuje na to da njeni pripadnici motre, gledaju na lidere kosovskih Albanaca i da neće izbeći odmazdu ako se sprovede sporazum sa Beogradom. Njihovi ciljevi sigurno jesu maksimalistički – nezavisno Kosovo i velika Albanija“, kaže Stojanović.

On smatra da će tek uslediti niz sličnih napada u narušenoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

„Deo tih sukoba biće izazvan istragama Suda za ratne zločine na Kosovu. Sigurno da su i Srbi ugroženi ovom narušenom bezbednosnom slikom, ali su Srbi na Kosovu i Metohiji generalno ugroženi“, kaže Stojanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.