U trendu

Anketni odbor da se bavi evidentnom izbornom kradjom

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da ta partija podržava formiranje anketnog odbora koji će se baviti utvrdjivanjem svih činjenica u vezi sa, kako je rekao, „izbornom kradjom koja je evidentna“.

„Novi saziv Skupštine Srbije započinje rad sa senkom koja se tiče predizborne, izborne i postizborne kradje koja je evidentna i koja ne može biti zaboravljena, bez obzira na napore vlasti da se to desi“, rekao je Živković novinarima u Skupštini Srbije.

On je ocenio da je jako važno da se raščiste sve nedoumice u vezi sa izborima i neregularnosti, jer samo na taj način parlament može da ostvari svoju ulogu da bude najviši zakonodavni organ vlasti.

O inicijativi Srpske napredne stranke za formiranje anketnog odbora povodom izbornih neregularnosti, Živković je kazao da ljudi iz SNS treba da kažu javnosti sve činjenice u vezi sa tim.

„Anketni odbor mora po svom sastavu da bude takav da opozicija ima, ako ne većinu, onda ravnopravno članstvo u tom odboru“, naveo je on.

Živković je rekao i da Nova stranka neće podržati izbor Maje Gojković za predsednicu Skupštine Srbije, jer zna kako je predsedavala u prethodnom sazivu i rekao da će Nova stranka najverovatnije nastupati samostalno u parlamentu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.