Anketni odbor da se bavi evidentnom izbornom kradjom

Foto: Beta

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da ta partija podržava formiranje anketnog odbora koji će se baviti utvrdjivanjem svih činjenica u vezi sa, kako je rekao, „izbornom kradjom koja je evidentna“.

„Novi saziv Skupštine Srbije započinje rad sa senkom koja se tiče predizborne, izborne i postizborne kradje koja je evidentna i koja ne može biti zaboravljena, bez obzira na napore vlasti da se to desi“, rekao je Živković novinarima u Skupštini Srbije.

On je ocenio da je jako važno da se raščiste sve nedoumice u vezi sa izborima i neregularnosti, jer samo na taj način parlament može da ostvari svoju ulogu da bude najviši zakonodavni organ vlasti.

O inicijativi Srpske napredne stranke za formiranje anketnog odbora povodom izbornih neregularnosti, Živković je kazao da ljudi iz SNS treba da kažu javnosti sve činjenice u vezi sa tim.

„Anketni odbor mora po svom sastavu da bude takav da opozicija ima, ako ne većinu, onda ravnopravno članstvo u tom odboru“, naveo je on.

Živković je rekao i da Nova stranka neće podržati izbor Maje Gojković za predsednicu Skupštine Srbije, jer zna kako je predsedavala u prethodnom sazivu i rekao da će Nova stranka najverovatnije nastupati samostalno u parlamentu.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar