U trendu

Brnabić: BiH ključan regionalni partner Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas na sastanku s članovima Predsedništva BiH da Srbija vidi BiH kao jedan od ključnih partnera u regionu.

Brnabić je na sastanku u Beogradu s Draganom Čovićem, Bakirom Izetbegovićem i Mladenom Ivanićem rekla da je zadovoljna zbog dobre ekonomske saradnje i zato što spoljnotrgovinska razmena konstantno raste, saopštila je vlada Srbije.

Na sastanku je ocenjeno da saradnja može biti unapredjena povećanjem investicija, realizacijom infrastrukturnih projekata i zajedničkim nastupom na trećem tržištu.

Brnabić je rekla da je Srbija zadovoljna što postoji uzajamna podrška u evropskim integracijama i regionalnoj saradnji, dodajući da je zadovoljna što Srbija i BiH uspešno sarađuju u više regionalnih inicijativa u okviru „Berlinskog procesa“.

Premijerka Srbije i članovi Predsedništva BiH konstatovali su da je za razvoj država Zapadnog Balkana važna stabilnost u regionu i iskren dijalog kojim će biti rešavana sva otvorena pitanja.

Brnabić je rekla da se očekuje dalje jačanje političkog dijaloga i da se nada nastavku uzajamne podrške u stvaranju bolje političke i ekonomske klime u regionu.

S članovima Predsedništva BiH prethodno je razgovarao predsednik Srbije Aleksandar Vučić o pitanju granica dve zemlje, političkim odnosima i ekonomskoj saradnji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.