U trendu

Čanak: Janković ne bi mogao da kontroliše Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednički kandidat Nenad Čanak je ocenio da Saša Janković, ako bi na izborima 2. aprila postao predsednik Srbije, ne bi mogao da kontroliše premijera Aleksandra Vučića, jer nema političko iskustvo.

„On ne može to da uradi. Janković nema nikakvo političko iskustvo, ne zna taj posao da radi. Nije nikada učestvovao na izborima. Kada se razbolite, trudite se da odete kod najboljeg lekara koji će vam tačno reći od čega ste bolesni. A ovde je reč o čoveku koji želi da se bavi medicinom, a nije lekar. Bilo bi odlično da mu prvo radno mesto u politici ne bude  –  predsednik države“, rekao je Čanak za „Danas“ od subote.

On je ocenio i da bi, da su predsednički izbori „referendumski“  –  kako se to često govori, postojala široka saglasnost i opozicija bi imala jednog kandidata.

„Nije poenta samo u smeni Vučića, kao što nije bila poenta u smeni (Slobodana) Miloševića. Sistem mora da doživi katarzu u smislu demontiranja njegovih represivnih i kriminalizovanih delova“, rekao je Čanak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.