U trendu

Čanak tvrdi da ga je Šešelj vredjao i da ga je napalo njegovo obezbedjenje

Poslanik Ligesocijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da ga je danas vredjao na najgrublji mogući lider radikala Vojislav Šešelj i da ga je napalo njegovo obezbedjenje.

On je novinarima u parlamentu rekao da se incident desio na televiziji „Hepi“ gde su jutros obojica gostovala jedan posle drugoga u jutarnjem programu.

Incident je, po njegovim rečima, sprečio poslanik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić koji mu je pomogao da izadje iz te televizije.

„Osudjeni ratni zločinac i poznati zlikovac Šešelj, koji je sticajem nesrećnih okolnosti je poslanik u ovom parlamentu, ponovo je počeo da dovlači batinaše da plaše ljude, da prete, a mene eto su i fizički napali“, rekao je Čanak.

On je zatražio da MUP privede Šešeljevo obezbedjenje, da se počinioci identifikuju, a Šešelj da bude izložen primeni zakona kojim mu se oduzima mandat poslanika da bi mogao da odgovara za uvrede i pretnje upućene njemu i drugim kolegama u Skušptini.

„Ukoliko MUP i pravosudni organi to ne urade mi ćemo biti prinudjeni da se branimo kao što smo to činili devedesetih godina, što nikome nije u interesu. Ja se pred ratnim zločincima i zlikovcima tipa Šešelja neću povlačiti, a branićemo se svim raspoloživim sredstvima“, rekao je Čanak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.