U trendu

Čanak: Utrostručiti kazne za prodavce droge i sprečiti haos

Kandidat za predsednika Srbije Nenad Čanak izjavio je danas da da je kradja 59 flaša metadona iz Klinike za neuropsihijatriju u Novom Sadu, još jedan dokaz da više nema vremena za čekanje u hitnoj i odlučnoj borbi protiv droge.

„Oštra borba protiv droge na ulicama i oko školskih dvorišta mora početi odmah, sada“, istakao je Čanak u pisanoj izjavi i dodao da postoji rizik od haosa na ulicama ako se hitno nešto nepreduzme.

Čanak, koji je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, rekao je i da će insistirati na pooštravanju kazni za prodavce droge.

„Uveren sam da zatvorske kazne za preprodavce heroina i svih drugih teških i opojnih droga moraju biti barem tri puta veće. Ako je zatvora premalo, treba izgraditi nove“, naveo je Čanak u pisanoj izjavi.

On je kazao da nedavna zaplena tone skanka kod Bačke Palanke, te podatak da je svakom drugom mladom čoveku izmedju 15 i 30 godina u Srbiji ponudjena droga, dok skoro polovina zna gde da je nabavi, samo dodatni pokazatelji već zaista alarmantne situacije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.