U trendu

Dačić: Američka podrška dijalogu s Prištinom pomoći će da se dodje do rešenja


Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će američka podrška dijalogu s Prištinom pomoći da se dodje do rešenja, i ocenio da neće biti proširenja formata pregovora.

Dačić je novinarima u rezidenciji ambasade SAD u Beogradu rekao da je prištinska politika koja je do sada vodjena propala i da Srbija nikada nije bolje stajala u odnosima s velikim silama.

On je istakao i da nema nikakve šanse da se proces pregovaranja završi davanjem stolice u UN Kosovu ili priznavanjem Kosova.

Dačić je rekao da je američka politika prema Srbiji i Kosovu do sada bila na „autopilotu“, ali da se to promenilo dolaskom Vesa Mičela na funkciju pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju.

On je naveo i da nisu u pravu ni oni u Beogradu koji kažu da je Kosovo potpuno srpsko, a ni oni u Prištini koji kažu da je Kosovo potpuno nezavisno.

Ivica Dačić i ambasador Kajl Skot danas su u čast stogodišnjice Dana Srbije, koji se 28. jula 1918. obeležavao u SAD, podigli srpsku i američku zastavu. 

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike