Dačić: Pitaćemo NATO da li je stav o Djuriću zvaničan

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će od šefa misije Srbije pri NATO tražiti da pita da li postoji zvanično reagovanje da direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić nije uvažio propise kad je 26. marta ušao na sever Kosova posle čega je uhapšen.
 
Ako je to stvarno zvanična izjava, a ne samo medijski napisi, „onda je to princip simetrije krivice“, rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Beogradu dodajući da je Srbija poštovala proceduru.

Zvaničnici u sedištu NATO rekli su agenciji Beta da Djurić nije poštovao propise kad je 26. marta ušao na sever Kosova gde je potom uhapšen, što je Kancelarija za Kosovo i Metohiju kasnije negirala.

Izvori u NATO rekli su takodje da je prilikom Djurićevog hapšenja kosovski predsednik Hašim Tači na sever Kosova poslao policiju bez odobrenja Kfora.

Dačić je danas rekao da je ranije garantovano da oružanim snagama neće biti dopušteno da bez odobrenja Kfora idu na sever Kosova i dodao da takvog odobrenja nije bilo.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike