U trendu

Dačić razgovarao s predsednikom Progresivne alijanse socijalista

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Briselu s predsednikom Progresivne alijanse socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu, Djanijem Pitelom.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je prenelo da je Dačić „izrazio nadu da će zemlje Evropske unije uvažiti političke i ekonomske reformske procese koje sprovodi Vlada Srbije“, i „napore koje Srbija ulaže u dijalog sa Prištinom“, te da će, „otvaranjem pregovaračkih poglavlja, podržati napredak Srbije na njenom evropskom putu“.
 
Pitela, predsednik druge po snazi političke grupe u Evroparlamentu, gde on predstavlja Italiju, preneo je Dačiću „podršku italijanske vlade i rekao da se, i u njegovoj zemlji, i u Evropskom parlamentu, sa velikim interesovanjem prate odvažne reforme koje preduzima srpska vlada“, piše u saopštenju.

Pitela je istakao da će se u Evroparlamentu, kao i u kontaktima s evroposlanicima iz Nemačke i drugih zemalja, „zalagati da se ubrza dinamika otvaranja pregovaračkih poglavlja“ jer je „članstvo Srbije od velikog političkog i ekonomskog značaja za EU“.

Dačić je zahvalio na podršci Italiji koja je „medju najvažnijim partnerima Srbije i od najvećeg je značaja da stvorimo bolje poslovno okruženje za nove italijanske i druge investicije“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.