U trendu

Dačić: Sastanak sa Vučićem o nastavku saradnje SNS i SPS

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić najavio je danas da će od premijera Aleksandra Vučića zatražiti hitan sastanak o budućoj saradnji SPS i Srpske napredne stranke (SNS), a „u interesu Srbije i njene budućnosti“.

„Za budućnost i stabilnost Srbije od ključne važnosti su odnosi i saradnja SPS i naših koalicionih partnera Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvene Srbije sa SNS“, naveo je Dačić na sednici Predsedništva, a saopštilo ministarstvo.

On je naveo da je na sednici SPS jednoglasno ocenjeno da je Vlada Srbije postigla izuzetne rezultate, naročito u oblasti finansijske konsolidacije i ekonomskih reformi, kao i na spoljno-političkom planu, što je rezultiralo poboljšanim medjunarodnim položajem zemlje.

Dačić je kazao i da je zaustavljen ekonomski sunovrat zemlje i da su otvorena prva poglavlja u pregovorima o članstvu u EU.

„Produbljeno je naše prijateljstvo sa Rusijom i Kinom, odbranjene su naše svetinje na Kosovu i Metohiji u Unesku, blokirano je kolektivno žigosanje srpskog naroda kao genocidnog u Savetu bezbednosti UN, Beograd je bio evropska i svetska diplomatska prestonica, uz istovremeno velike infrastrukturne projekte u zemlji“, rekao je Dačić.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike