U trendu

Dačić: Važno savezništvo Srbije i Francuske

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Parizu sa šefom francuske diplomatije Žan-Ivom Le Drijanom o unapredjenju bilateralnih odnosa Srbije i Francuske.

Dačić i Le Drijan ocenili su da je ova godina veoma značajna za podsećanje na staro savezništvo Francuske i Srbije, a to je 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je rekao da će šef francuske diplomatije posetiti Srbiju 12. i 13. aprila i dodao da će to biti uvodna poseta za posetu francuskog predsednika Emanuela Makrona koja treba da usledi do kraja godine.

„Francuska želi da bude lider, kada je reč o pomoći Srbiji na našem evropskom putu. Srbija je svesna svih svojih obaveza koje ima na tom putu, potrebe da nastavimo sa reformama, da se na miran način i dijalogom reše sva otvorena pitanja na Balkanu, tu pre svega mislim na pitanje KiM“, rekao je on.

Dačić je tokom boravka u Parizu položio venac na grob Neznanog vojnika ispod Trijumfalne kapije i upisao se u „Zlatnu knjigu“.

„Neznanom junaku, koji je život dao za slobodu naroda Evrope i za budućnost naše dece, Republika Srbija odaje počast i izražava veliku zahvalnost. Republika Srbija i njen narod, i nakon sto godina od okončanja stradanja u Velikom (Prvom svetskom) ratu, ne zaboravljaju žrtvu hrabrih vojnika koji su dali svoje živote za Srbiju i Francusku. Neka im je večna slava!“, napisao je Dačić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar