najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Devenport: Srbija bi do kraja godine trebalo da otvori još nekoliko poglavlja

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport ocenio je danas u Nišu da Srbija napreduje na evropskom putu kao i da bi do kraja godine trebalo da otvori “još nekoliko” poglavlja u pregovorima o pristupanju EU.

Devenport je novinarima u niškom EU Info kutku rekao da će i u 2017. godini Srbija moći da koristi oko 200 miliona evra iz pretpristupnih fondova EU.

“Prioritet za korišćenje tih sredstava biće definisan u saradnji sa Vladom Srbije i Kancelarijom za evropske integracije. Fokus će svakako biti na energetici, transportnoj mreži i vladavini prava. Želimo da i dalje podržavamo napore Srbije da u potpunosti primeni akcioni plan za poglavlja 23 i 24 u oblasti reforme pravosudja i efikasnije borbe protiv korupcije”, rekao je Devenport.

Šef Delegacije EU u Srbiji poklonio je danas komplet od 50 knjiga na engleskom jeziku Univerzitetskoj biblioteci “Nikola Tesla” u Nišu.

Devenport je podsetio da Delegacija EU u Srbiji sprovodi projekat “EUteka” koji uključuje 47 biblioteka širom Srbije, a cilj je da biblioteke budu spona izmedju Evropske unije i gradjana.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike