U trendu

DJB: Aleksandar Vučić se sakriva od Saše Radulovića iza skupštine da ne bi išao na sud

Pokret „Dosta je bilo“ (DJB) optužio je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pokušava da izbegne suočavanje na sudu sa poslanikom DJB Sašom Radulovićem po tužbi za povredu časti i ugleda tako što se „skriva“ iza skupštine.

„Nakon što je dve godine izbegavao da primi sudski poziv za ročište po tužbi zbog povrede časti i ugleda predsednika DJB Saše Radulovića, Aleksandar Vučić se sada od suda sakriva iza Narodne skupštine, očekujući da mu ona obezbedi imunitet u parničnom postupku, uprkos činjenici da Ustav i zakoni Srbije imunitet predvidjaju samo za krivične postupke“, navodi se u saopštenju DJB.

Taj pokret je naveo da ročište po tužbi Radulovića protiv Vučića zbog optužbi koje je u parlamentu izrekao 2016. godine o navodnom poreskom dugu Radulovića u Americi i stečajnim postupcima koje je vodio u Srbiji, a koje je bilo zakazano za 24. jun u Višem sudu u Beogradu, nije održano zbog insistiranja sudije da se Skupština obavesti o činjenici da se tuženi preko advokata nije pozvao na imunitet.

DJB je ocenio da je Vučić svestan da se na imunitet ne može pozvati u parničnom već samo u krivičnom postupku i da je zbog toga „posegao za trikom“ da bi izbegao sudjenje, odnosno da će navesti parlament da mu „nametne“ imunitet na koji nema pravo.

„DJB poziva narodne poslanike vladajuće koalicije da se odupru ovom providnom pokušaju diskreditacije Narodne skupštine zarad sebičnih interesa predsednika SNS-a i da odbiju da učestvuju u orkestriranom i fabrikovanom navodjenju predstavnika ovog najvišeg organa vlasti u zemlji na kršenje Ustava i zakona kako bi zaštitili Vučića od pravne odgovornosti“, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.