U trendu

Djilas: Brnabić za Dojče Vele dokazala – bez jasne politike, samo želja za vlašću

Predsedavajući Saveza za Srbiju Dragan Djilas ocenio je danas da je premijerka Ana Brnabić morala da da intervju za neki strani medij kako bi domaća javnost konačno saznala istinu „da Vlada Srbije nema jasnu politiku ni u jednom od ključnih pitanja za Srbiju“.

„Premijerka Brnabić, suočena sa pitanjima novinara Dojče Velea, kada nije mogla da iskoristi omiljenu režimsku laž da su ‘za sve krivi Djilas, Jeremić i Obradović’, pokazala je da Vlada koju predvodi nema nikakvu politiku i da im je jedini cilj da što duže ostanu na vlasti“, naveo je Djilas u pisanoj izjavi.

Djilas je dodao da premijerka nije imala odgovore na pitanja o evropskoj budućnosti Srbije, osim da za to članstvo zemlja nije spremna.

„Nije imala odgovore ni na pitanja zašto nema slobode govora u Srbiji, i zašto se novinari koji nisu po volji režima nazivaju stranim plaćenicima i izdajnicima“, naveo je Djilas.

On je ocenio da je intervju u kojem je neko iz vlasti suočen sa pitanjima koja nisu unapred dogovorena i fingirana kao u Srbiji pokazao „realnu sliku nesposobne vlasti koja zemlju vodi u beznadje“.

„Ovo je još jedan pokazatelj da nema demokratije bez slobodnih medija i profesionalnih novinara. Potrebni su nam ovde u Srbiji“, zaključio je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.