U trendu

Djilas: Poziv na vešanje premijerke i predsednika nije politika SzS, izvinjavam se gradjanima

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Djilas osudio je danas izjavu poslanika Dveri Srdjana Noga u kojoj je pozvao na vešanje premijerke i predsednika, naveo da to ne predstavlja politiku Saveza za Srbiju i izvinio se gradjanima. 

„Osudjujem izjavu Srdjana Noga kojom je uticao da neko poveruje da Savez Å¡iri mrÅŸnju, poziva na ubistvo drÅŸavnih funkcionera, Å¡to je sve suprotno naÅ¡im programskim načelima. I predsednik Dveri BoÅ¡ko Obradović je javno osudio nastup Srdjana Noga i jasno naveo da to nije politika Dveri“, naveo je Djilas u pisanoj izjavi. 

Djilas je dodao da su u proÅ¡losti poruke o veÅ¡anju Mirjane Marković i Slobodana MiloÅ¡evića, ali i predsednika Borisa Tadića dolazile iz „radikalskog i naprednjačkog tabora“.

„Upravo mi koji smo se decenijama borili protiv govora mrÅŸnje ne moÅŸemo ostati nemi na ovako skandalozne izjave i zato se u svoje lično ime izvinjavam gradjanima Srbije. U trenutku dok Srbija ima najgoru moguću vlast, dok se primenjuju najstraÅ¡nije mere diktature u svim gradovima u Srbiji, ovaj skandalozan čin samo daje dodatne argumente Aleksandru Vučiću da nastavi da nas naziva najpogrdnijim izrazima i Å¡iri mrÅŸnju medju gradjanima. Mi nismo kao oni, niti to ikada smemo da postanemo“, naveo je Djilas.

Poslanik Dveri Srdjan Nogo u jednoj emisiji na kanalu Jutjub (You tube) kazao je da predsednik i premijerka Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić „treba da budu obeÅ¡eni na Terazijama“ ako je istina da je predsednica Vlade „već potpisala Dablinski sporazum sa EU“ po kome kako je rekao, „Brisel Srbiji moÅŸe isporučiti 1,2 miliona migranata“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.