U trendu

Djordjević i ambasador Kine o unapredjenju saradnje dve zemlje

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Djordjević i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang razgovarali su danas o važnosti daljeg unapredjenja saradnje dve zemlje na svim nivoima.

Kako je saopšteno, Djordjević je upoznao ambasadora sa planovima i ciljevima koje želi da postigne u narednom periodu, a odnose se na reorganizaciju Ministarstva radi postizanja finansijske kontrole i transparentnosti.

„Akcenat će biti stavljen na unapredjenje informacionog sistema i kreiranje softverskog rešenja u cilju umrežavanja svih organizacionih jedinica i institucija koje su u nadležnosti ovog ministarstva, radi stvaranja funkcionalnog sistema, obezbedjvanja najkvalitetnijih usluga za stanovništvo i modernizacije ustanova socijalne zaštite“, navedeno je u saopštenju.

Ambasador Kine Li Mančang je izrazio spremnost Kine da pruži podršku Srbiji u sprovodjenju planiranih mera, kao i svih aktivnosti čiji je cilj unapredjenje odnosa dve zemlje.

„Imajući u vidu intenziviranu ekonomsku saradnju i fluktuaciju radne snage, na sastanku se razgovaralo i o zaključivanju sporazuma o socijalnom osiguranju, kao i definisanju novih modaliteta saradnje u oblasti socijalne zaštite“, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.