U trendu

Drecun: Beograd da ne odustane od insistiranja na nastavku procesa normalizacije odnosa sa …

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da Beograd ne treba da odustane od insistiranja da se nastavi proces normalizacije odnosa sa Prištinom i da se formira Zajednica srpskih opština.

„Mislim da je cilj bio stvaranje uslova za dalju eskalaciju nasilja da bi oni imali opravdanje za ubacivanje dodatnih snaga, koje su bile rasporedjene južno od Ibra… Meni se čini da je bio cilj da se Srbija isprovocira i ta opasnost je izbegnuta“, kazao je Drecun.

On je kazao da je red na Srbiji da posle nasilja odgovori i povuče potez.

Te aktivnosti treba da budu diplomatske – da se razobliči Priština i pokaže ko izaziva nestabilnost, da se redefiniše stav Beograda prema briselskom procesu normalizacije odnosa s Prištinom, i da koriguje svoju strategiju u tom procesu i da se odluči šta da radi Srpska lista.

„Mi ne smemo i ne možemo da prihvatimo da nas bilo ko ucenjuje“, kazao je Drecun i dodao da je postojala „politička direktiva iz zapadnih centara moći“ da se KFOR i EULEKS ne angažuju.

Policija je juče upala u zgradu Mitrovačkog dvora u severnom delu Mitrovice, gde je bio skup u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i uhapsila Marka Djurić koji je potom saslušan kod prekršajnog sudije u Prištini i proteran u centralnu Srbiju.

Prilikom hapšenja Djurića policija je bacala šok-bombe i suzavac, a povredjene su desetine ljudi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.