U trendu

Drecun: Makron se složio sa okvirom za rešenje pitanja Kosova koji mu je Vučić predstavio

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je da je za Beograd dobro to što se današnji dijalog u Briselu nastavlja u proširenom sastavu prištinske delagacije.

„Mi moramo da imamo predvidivog saradnika na drugoj strani a to ne može ako (Hašim) Tači dogovori jedno a onda drugi to ne poštuju. Moraju svi da preuzmu odgovornost za ono što se dogovori. Očigledno da Tači nema dovoljno kapaciteta da iznese dogovoreno“, rekao je Drecun za RTS.

Govoreći o jučerašnjem sastanaku predsednika Srbije i Francuske, Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona, on je kazao da Makron postaje važan faktor, uz nemačku kancelarku Angelu Merkel, kao i da Beograd treba da zastupa svoje interese upravo na relaciji Vašington–Pariz–Berlin.

Drecun je kazao i da je očigledno da je Vučić francuskom predsedniku predstavio okvir za rešenje pitanja Kosova, sa kojim se on „očigledno složio“.

„Francuska je shvatila da je ovakva situacija neodrživa. Za nas je dobro ako Francuska i Nemačka žele da prihvate situaciju da mi ovo nećemo da prihvatimo, da nećemo priznati Kosovo“, naveo je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.