U trendu

Dveri: Zabrana ulaska Koviću u BiH deo agresije prema srpskom narodu

Pokret Dveri danas je ocenio da je zabrana profesoru Filozofskog fakulteta u Beogradu Milošu Koviću da udje u Bosnu i Hercegovinu (BiH) deo „kompleksne agresije“ koja se sprovodi u regionu prema srpskom narodu i osveta Koviću jer „brani istinu, kosovski zavet i Ustav Srbije, kao i Srpsku pravoslavnu crkvu“ (SPC).

„Aktuelna zapadna antiruska histerija koristi se u ovom slučaju i za napad na sve srpsko, ta hajka se očigledno nastavlja i ubrzava na naše oči“, istakle su Dveri i zatražile da vlasti u Srbiji „oštro osude postupanje BiH prema Koviću i uvedu sve recipročne mere“.

Po navodima Dveri optužbe Evropskog parlamenta na račun SPC, uz kako se navodi, skandalozno i neprihvatljivo označavanje SPC kao Pravoslavne crkve u Srbiji, Crnoj Gori i BiH, svedoče o otvorenoj agendi pokušaja ukidanja prava na postojanje srpskog duhovnog, nacionalnog i državnog identiteta.

Kako su mediji javili, Granična policija BiH na graničnom prelazu Vardište krajem prošle sedmice nije dozvolila Koviću da udje u BiH, uz obrazloženje da predstavlja opasnost po bezbednost BiH.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.