U trendu

Figaro: Vučić poručio da su svi u Srbiji žalosni zbog Notr Dam, tabloidi da je požar …

Francuski list Figaro javlja danas da je srpski predsednik Aleksandar Vučić uputio podršku Francuskoj povodom požara u katedrali Notr Dam i naglasio da su „svi gradjani Srbije žalosni i uz svoje francuske prijatelje“, dok su tabloidi Informer i Alo najpre napisali, a potom povukli tvrdnju da je požar „božja kazna“ zbog nepravde oko Kosova.

„Vlastima bliski“ srpski tabloidi, prenosi Figaro, to su izneli zato što je pri obeležavanju primirja u prvom svetskom ratu na Notr Damu bila istaknuta i zastava samoproglašenog Kosova.

Time je, kako su naveli, „pljunuto na srpske žrtve“ na Kosovu.

Figaro navodi i da je srpski predsednik Vučić saopštio da je Srbija spremna da pomogne u obnovi Notr Dam kao „simbola francuske i svetske civilizacije“.

Pariski dnevnik dodaje da su „medjutim, iskazani i drugačiji stavovi“ i tako navodi mišljenje da bi svi oni koji se raduju, morali da se zapitaju koji su i naši (srpski) grehovi, jer je požar takodje razorio srpsku crkvu Sveti Sava u Njujorku 2016.

Figaro primećuje da su se „odnosi Pariza i Beograda zatrovali još više pošto je kosovski predsednik Hašim Tači 11. novembra dobio počasno mesto, a srpski predsednik Vučić smešten na sporednu tribinu“ prilikom obeležavanja stogodišnjice primirja u prvom svetskom ratu u Parizu.

(Beta)

2 komentara
  1. Anonimni

    a naplata pomoći u prvom svestkom ratu i to u zlatu, pa bombardovanje, cepanje srbije….baš mi ih je žao

  2. Anonimni

    Zao nam je sto nije izgorilo to djavojle mjesto do dna.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike