Glišić (SNS): Ne mogu da kažem šta je Vučićev plan za Kosovo dok ne počne dijalog

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić izjavio je danas da ne može da kaže šta je plan predsednika Srbije Aleksandra Vučića za Kosovo i Metohiju dok kako je rekao, ne počne dijalog sa Prištinom.

On je za Radio-televiziju Vojvodine rekao da će javnost Srbije biti upoznata sa tim planom kada dijalog bude nastavljen i kada se kako je rekao, „nadju dodirne tačke“ sa Prištinom.

„Kada budemo obilazili Kosovo i Metohiju, ali i Bujanovac i Preševo, reći ćemo gradjanima ono što je istina a činjenično je stanje da je Kosovo danas priznato od nekih od najmoćnijih država sveta. Šta je rešenje, da pobedjujemo NATO kao 1999. godine? Plan je da se razgovara, da vidimo na koji način možemo da sačuvamo stanovništvo i da pokušamo da kroz dijalog nadjemo rešenje koje će biti održivo i za Albance“, kazao je Glišić.

On je dodao da je ukidanje taksi od 100 odsto na uvoz robe iz centralne Srbije, preduslov nastavka dijaloga sa predstavnicima Prištine.

Protesti pretvoreni u ono protiv čega su organizovani
Glišić e kazao da su se protesti „Jedan od pet miliona“ koji su prvobitno organizovani protiv nasilja nad liderom Levice Srbije i jednim od osnivača Saveza za Srbijom Borkom Stefanovićem pretvorili u ono protiv čega su organizovani.
„Ja vidim vešala, strašnu pretnju na tim skupovima“, kazao je Glišić i dodao da je neko sa namerom došao na skup kako bi poslao političkim neistomišljenicima poruku da mogu da očekuju nasilje ako oni budu vlast.

On je kazao da ne želi Srbiju u kojoj su vešala metafora.

„Moramo da žigošemo ono što je pošast društva“, kazao je Glišić.

(Beta)

1 komentar
  1. Milan

    Izdajnici!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike