Gruhonjić na Fejsbuku objavio identitet osobe koja mu je pretila

Programski urednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Dinko Gruhonjić objavio je danas na Fejsbuku identitet i fotografiju osobe s čijeg profila mu je stigla pretnja, kao i sam tekst pretnje.

„Dragi prijatelji, Ovo je još jedna u ‘riznici’ pretnji koje sam dobijao i dobijam, ovaj put preko FB-a, u Inbox: ‘mamu ti mrtvu i decu jebem koliko si dobio od sorosa da rusis po srbiji naci ce te polako bit ces niko i nista nesposoban bilo sta u zivotu da radis kopile jedno’. Reč je o profilu pod imenom Svetozar Pil.“, naveo je Gruhonjić.

Dodao je da je to prijavio policiji i da predstavnici NDNV strahuju da ni najnoviji slučaj pretnji neće biti rešen kao ni mnogi pre, iako su policiji dostavljali imena i prezimena, fotografije i drugo o osobama koje su im otvoreno pretile.

„Postavljam i njegovu fotografiju, kao i ‘lajkove’ u kojima dominira Nebojša Stefanović, tzv. ministar policije. Tu je i originalni ‘screenshot’ pretnje. Neka, za svaki slučaj, ostane ovako zabeleženo…“, napisao je Gruhonjić.

On je postavio i linkove tabloida Informer i Alo, koji su ga okarakterisali kao organizatora „Protesta protiv diktature“ studenata i mladih u Novom Sadu, kao i link za „kontramiting“ na koji je u subotu u Novom Sadu pozvao Tomislav Lovreković.

Udruženja NDNV i Nezavisno udruženja novinara Srbije (NUNS), saopštila su danas da je rukovodstvo NDNV dobilo sinoć pretnje smrću pošto su se u pojedinim tabloidima bliskim vlasti pojavile netačne tvrdnje da su oni organizatori masovnih postizbornih studentskih protesta u Novom Sadu.

Pretnje su prijavljene MUP-u i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u skladu s mehanizmom koji je uspostavljen Sporazumom o saradnji i podizanju bezbednosti novinara, koji su potpisali Policija, Tužilaštvo i novinarska i medijska udruženja.

Udruženja su upozorila da taj mehanizam još nije dao nikakve rezultate.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike