U trendu

Haradinaj : Podrška SAD od životne važnosti za Kosovo

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je danas da je podrška koju Prištini pruža Vašington u procesima liberalizacije viza, okončanja dijaloga sa Srbijom i približavanja EU i NATO, „od životne važnosti za Kosovo i njegove gradjane“.

Haradinaj je tokom susreta sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Pitom Marokom ocenio da je Kosovo „dokazalo“ angažovanje na prevenciji i u borbi protiv terorizma kao i da će nastaviti aktivnosti u toj oblasti, saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.

Navodeći da je Priština opredeljena za održiv mir u zemlji i u regionu, Haradinaj je zatražio podršku SAD za učlanjenje Kosova u Interpol ocenujući da bi to pomoglo „ne samo Kosovu već i regionu i EU u jačanju bezbednosti“.

On je izrazio zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na pomoći koju Vašington pruža Kosovu u kako je rekao, „u svim etapama jačanja državnosti“.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Pit Maroko pozitivno je ocenio angažovanje Kosova u borbi protiv ekstremizma i terorizma i istakao opredeljenje Vlade SAD da pomaže Kosovu u svim značajnim procesima kroz koje prolazi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar