U trendu

Janković: Gradjani Srbije ne žele u EU zbog fondova već zbog oslonca

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković upoznao je danas člana Odbora za spoljne poslove i Odbora za evropsku politiku nemačkog Bundestaga Manuela Saracina i njegove saradnike sa činjenicom da gradjani Srbije ne žele u EU da bi koristili fondove unije, već da bi imali oslonac za izgradnju pravih vrednosti.

„Gradjani Srbije ne žele u EU da bi iskoristili njene fondove, već da bi u njoj našli oslonac za izgradnju istinskih zajedničkih vrednosti, životnog standarda i doprineli zajedničkim evropskim interesima“, rekao je Janković gostima iz Nemačke na sastanku kojem je prisustvovao i ambasador Aksel Ditman.

Janković je, kako se dodaje u saopštenju, naveo da PSG želi iskrenu saradnju sa svim organizacijama koje baštine iste socilano liberalne političke ideje i vrednosti.

PSG je, kako je naveo, čvesto opredeljen da u Srbiji gradi vladavinu prava i poštovanje prava gradjana, socijalnu pravdu, borbu protiv korupcije i kriminala, institucionalnu, antifašističku, otvorenu, ekološku evropsku državu tržišne ekonomije, koja je u prijateljskim odnosima sa okruženjem i svetom.

Predsednik PSG je Saracinu čestitao na izuzetnom poznavanju prilika u Srbiji i okruženju i poželeo da i Srbija uspostavi demokratiju i razvije državu tako da bude faktor evropske stabilnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.