U trendu

Još jedan protest „1 od pet miliona“ u Beogradu

U Beogradu je večeras kod Terazijske česme održan 25. protest „Svi kao jedan – jedan od pet miliona“ na kome su govorili glumac Branislav Lečić, profesor Fakulteta politickih nauka Čedomir Čupić i Aris Movsesijan iz Nove stranke.

Na protestu je ponovo nošen transparnt „Stop krvavim košuljama“, a od predstavnika opozicije bili su Borko Stefanović i Vuk Jeremić.

Profesor Čupić rekao je da su za proteklih šest meseci građani pokazali da nema ko da ih zaustavi u njihovoj borbi i da samo uporni mogu da ostvare ono sto žele. „Vi ste cuvari plamena protesta. Sada ste žiška, ali ne znamo kada ćete da postanete plamen koji će da odnese ovu vlast“, kazao je Čupić.

On je pozvao „i sve sudije da ne odustanu, da se bore za svoju slobodu“ i naveo da je sud poslednja odbrana od nepravde i da „ko u to dira ne zna šta radi“.

Lečić je najavio da će 8. juna velikim protestom obeležiti šest meseci demonstracija koje su počele zbog napada na jednog od lidera Saveza za Srbiju Borka Stefanovića.

Lečić je rekao da protesti predstavljaju „ozbiljan i veliki posao“, da tu nije reč samo o šetnji već da protesti predstavljaju „borbu za dostojan život svakog građanina u našoj zemlji“.

Na početku okupljanja Aris Movsesijan, inače član Nove stranke, rekao je da neki ljudi kažu da se protesti osipaju, ali kako kaže, „ako se okrenete oko sebe nećete videti tako“.

On je rekao da kada su napali Borka Stefanovića i kada su protesti počeli niko nije verovao da će trajati šest meseci, niti je neko verovao da će opozicioni političari sesti za isti sto.

„Ovde smo da održimo proteste i omogućimo normalne uslove za izbore“, kazao je Movsesijan.

Potom je usledila šetnja uobicajenom trasom do RTS-a gde su učesnici protesta održali „dnevnik slobodne Srbije“ uz retrospektivu protesta, gde je gost bio Borko Stefanović, a završili je kod zgrade Predsedništva Srbije.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Anonimni

    ma micite vise tog vucica sta se gomilate jednom udarite i gotovo svrgnite ga jednom vec

  2. bambi

    Sta znaci jedan od pet miliona, je li moze neko da mi objasni?

Napišite komentar