U trendu

Kostreš: Srbija nije ruska gubernija, država da reaguje na izjave Čepurina

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš zatražio je danas od državnih organa Srbije da reaguju na „nedolične ispade“ ambasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Čepurina, dodajući da Srbija „nije ruska gubernija“.

„Ambasador Čepurin očigledno nije svestan da Srbija nije i ne planira da postane ruska gubernija, a to što dolazi iz države gde ne postoje elementarne forme demokratskih odnosa, ne znači da može da crta mete na čelu liderima opozicije u Srbiji“, naveo je Kostreš u saopštenju.

On je ocenio da Čepurin „očigledno ne razume da je u uredjenim i civilizovanim evropskim društvima, opozicija, jednako koliko i vlast, ravnopravan učesnik političkog sistema i njen rad se ne može delegitimisati na takav način pozivanjem na linč“.

„Nijedna država koja čuva najosnovnije elemente vlastitog integriteta ne bi tolerisala da je diplomatski činovnik bilo čije vlade na ovako agresivan i neprimeren način uči šta su njeni nacionalni i državni interesi. Ako se vlast u Srbiji ne ogradi od Čepurinovih izjava, to će značiti samo da podržava takve stavove i da se Srbija neopozivo nalazi na putu vlastite propasti“, naveo je Kostreš.

Ruski ambasador je u intervjuu agenciji Sputnjik optužio opoziciju u Srbiji da se prilikom nedavnog susreta sa američkim zvaničnikom Hojtom Brajanom Jiem žalila na svoju vladu, iako je, prema Čepurinovim rečima, Hojt Ji imao „antirsrpski“ stav.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    Ovaj (jarac sa bradicom ) nije se tako oglasavao sa zahtevima kada je neke iste i jos zesce stvari iznosio neki pomocnik Jenkijevog Ministarstva zvani Ji ?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike