U trendu

List Danas izbačen sa Dragačevskog sabora trubača u Guči

List Danas neće više dodeljivati nagradu „Od zlata jabuka – profesor Miodrag Vasiljević“ na Dragačevskom saboru trubača u Guči što je radio od 2009. godine.

Takvu odluku doneo je direktor Kulturnog centra opštine Lučani Jovan Kovačević ne navodeći jasan i konkretan razlog da, kako piše Danas u vikend izdanju, „odjedanput postanemo nepoželjni na najvećoj kulturno-turističkoj manifestaciji u Srbiji“.

Uz to, Centar za kulturu Lučana obavestio je redakciju da neće otkupiti 3000 primeraka Danasa sa specijalnim dodatkom o Saboru trubača, što je činio ranijih godina.

S druge strane, Večernje novosti i Ilustrovana politika nastaviće da dodeljuju nagrade „Zlatna truba“ i „Zlatni bubanj“ kao i prethodnih godina, pa redakcija Danasa smatra da je u pitanju politička odluka.

Direktor Kulturnog centra je poručio redakciji da „tu nema nikakve priče“, da nema razloga da se piše o tome jer je to „prosto njegova odluka pošto mu je bilo lakše da sam dodeli tu nagradu“.

Danas piše da, imajući u vidu da je od svih medija, koji se pojavljuju kao medijski sponzori i darodavci priznanja na Saboru, „nepoželjan“ samo Danas, redakcija ne može da se otme utisku da je u pitanju odluka koja je doneta po nečijoj političkoj direktivi.

„Sigurni smo da kampanja koju vlast i predsednik Srbije vode protiv našeg lista daje rezultate, zato što smo označeni kao ‘neprijateljski medij’, što je uticalo i na opštinsku vlast u Lučanima sa kojom je saradnja bila vrlo profesionalna i lišena svakog vida politike“, piše Danas.

List podseća da je redakcija u poslednjih nekoliko godina već doživela da mnoga javna preduzeća i opštine u Srbiji, pod političkim pritiskom, raskidaju sa njom dugogodišnju saradnju.

(Beta)

Napišite komentar