U trendu

LSV: Sprečiti dalje delovanje neonacističkih organizacija u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) osudila je danas incident na tribini organizacije „Žene u crnom“ na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, i zatražila da se spreči delovanje neonacističkih organizacija u Srbiji.

Grupa od četrdesetak studenata beogradskog Fakulteta političkih nauka okupljenih u Srpskom političkom forumu, prekinula je juče predstavljanje projekta „Ženski sud – feministički pristup pravdi“ noseći transparente posvećene Ratku Mladiću i uzvikujući parole protiv „Žena u crnom“.

LSV je u saopštenju povodom incidenta na tribini „Ženski sud – feministički pristup pravdi“ ocenila da je nedopustivo delovanje ekstremnih desničarskih organizacija.

„Propagiranjem vrednosti za koje se zalažu pripadnici neonacističkih organizacija, dok se protiv njihovog lidera vodi dugogodišnji sudski proces zbog izazivanja rasne, verske mržnje i netrpeljivosti, ukazuje da sve dok postoje, ugrožavaju prava drugih na slobodu izražavanja i okupljanja“, naveo je potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović.

On je pozvao nadležne organe da omoguće poštovanje Ustava Srbije i da preduzmu sve mere za zabranu delovanja neonacističkih organizacija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.