U trendu

Mihajlović: Vredjajući mene, poslanik SRS napao sve žene u politici

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da je to što ju je poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčića tokom skupštinske rasprave o izboru vlade pozvao da „povuče haljinu“, „primitivan čin“ koji vredja sve žene koje se bave politikom.

„Reći ženi i političarki u sali Narodne skupštine da ‘povuče haljinu jer je provokativna, a on čovek od kvi i mesa’, u danu kada jedna žena treba da bude izabrana na najvišu državnu funkciju u Srbiji, predstavlja primitivan čin koji vredja sve žene“, kazala je Zorana Mihajlović, prenelo je Ministarstvo gradjevinarstva.

Ona je ocenila i da „brza reakcija predsednice Narodne skupštine Maje Gojković i opomena izrečena poslaniku Mirčiću, kao i reagovanje poslanice SNS Marije Obradović, pokazuje da takvo ponašanje neće proći“.

„Ženama je dosta uvreda i poredjenja da li imamo crnu ili plavu kosu, da li nosimo haljine ili suknje. Da li žene sada treba da opominju političare da skinu brade, da im boja sakoa ne odgovora ostatku garderobe ili kakvu majicu nosi njegov predsednik“, kazala je ministarka.

Poslaniku SRS Miloradu Mirčiću danas je izrečena opomena tokom rasprave u Skupštini Srbije o izboru Vlade pošto je tražio od kandidatkinje za ministarku saobraćaja Zorane Mihajlović da „povuče haljinu“.

„Ako bi mogla buduća ministarka Zorana Mihajlović malo ovu haljinu da povuče. Znate, provokativno to deluje. Ne znam kako to vama izgleda, ali ja sam čovek od krvi i mesa“, rekao je Mirčić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.