U trendu

„Naše ‘oružje’ je istina, neka se Pacoli navikne“

Istina je jedino „oružje“ koje Srbija koristi da bi uverila druge zemlje da povuku priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, izjavio je za današnje „Večernje novosti“ ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

On je time reagovao na tvrdnju kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija da „ima saznanja“ da Beograd „obećava finansijsku i pomoć u oružju“ nekim manjim afričkim zemljama u zamenu za povlačenje priznanja kosovske nezavisnosti.

„U svetu kome su Pacoli i njegova družina još zaglavljeni, oružje je i dalje moneta za potkusurivanje. Naše jedino oružje je istina koju širimo po svetu. I samo se time, i odredbama međunarodnog prava, borimo za očuvanje naših nacionalnih interesa. A Priština, svesna da sve više država povlači priznanje Kosova, sve češće poteže laž“, rekao je Dačić.

On je, istovremeno, predložio Pacoliju da se što pre navikne na nove okolnosti.

„Mi smo naoružani strpljenjem, spremni da se borimo na političkom polju i u međunarodnim forumima, koliko bude potrebno“, istakao je Dačić.

Pacoli je svoju izjavu dao dan nakon što je predsednik države Palau, Tomi Remenges, u Beogradu potvrdio da je njegova zemlja odlučila da suspenduje odluku o priznanju kosovske nezavisnosti do okončanja dijaloga.

Inače, Palau je 13. država sveta koja je okrenula leđa Prištini, čime je broj država koje podržavaju jednostrano povučene poteze Prištine smanjen na ispod 100.

Prethodno, to su učinili Madagaskar, Solomonska ostrva, Lesoto, Surinam, Grenada, Komora, Burundi, Dominika, Sao Tome i Principe, Liebrija, Gvineja Bisao, Papua Nova Gvineja…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar