U trendu

Naslovna strana za petak, 30. mart 2018. godine

Beogradski listovi naslovne strane u današnjim izdanjima posvećuju najviše pažnje reakcijama i posledicama dogodjaja u Kosovskoj Mitrovici kada je uhapšen direktor Kancelarije za KiM Marko Djurić, aktivnijoj ulozi Moskve u rešavanju kosovskog problema, a pišu i o vojnoj vežbi „Sadejstvo 2018“ na Pasuljanskim livadama.

ALO  –  List piše o vojnoj vežbi Sadejstvo 2018 i izjavi Aleksandra Vučića „Vojska će odbraniti Srbiju“.

BLIC  –  „Bežimo što dalje od rata i stradanja“, kaže za list akademik Duško Kovačević. List prenosi i izjavu predsednika Aleksandra Vučića o pregovorima u Briselu pod naslovom „Ni sam ne znam kako ćemo nastaviti dijalog sa Prištinom“, a objavljuje i svoju tradicionalnu listu „50 najmoćnijih u medijima“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Rusi šalju demarš UN i NATO zbog Albanaca“, o saznanjima lista da će Rusija izraziti protest u EU, OEBS-u, UN i NATO kako bi ukazala na propuste Kfora i Euleksa na Kosovu. „Spavamo na smenu, ali nećemo odavde“, kažu za list Srbi koji žive Južno od Ibra. „Patrijarha pratile sve tajne službe“, o dokumentaciji BIA koja će biti korišćenja u sudskom postupku rehabilitacije Milana Nedića, a koja otkriva da su tajne službe pratile patrijarha Gavrila Dožića.

DANAS  –  „Istok-Zapad institut posvećen izgradnji poverenja“, naslov je intervjua sa bivšim američkim ambasadorom Kameronom Manterom. (Vladimir) Djurić: „Naše isključenje je puč krnjeg vrha DJB“, o isključivanju članova pokreta Dosta je bilo. O sudjenju za zločine u Kravicama list piše pod naslovom „Šešelj iskoristio i sudnicu da preti Ženama u crnom“.

INFORMER  –  Rusija odlučna da brani Srbiju „Putinovi avioni za dva sata na Kosovu“, list piše da Hrvatska blokira granice i da srpski kamioni čekaju i po 14 sati, list prenosi izjavu direktora Balkanskog centra za medjunarodnu saradnju Viktora Kolbanovskog „Srbi ako želite mir, spremite se za rat“.

KURIR  –  Vučić na vojnoj vežbi „Tačijevi su naredili prebijanje Marka Djurića“, o tome da se ministar spoljnih poslova Ivica Dačić otrovao hranom u Africi „Dačić pojeo kozji gulaš pa se otrovao“, u tekstu „Brutalno ubijen muž Jelenine doktorke“ list piše da je toj doktorki Jelena Krsmanović poslala poslednju SMS poruku, list piše i o tome kako da penzioneri odu besplatno u banju.

POLITIKA  –  „Zameraju nam što naš ‘orao’ leti iznad srske zemlje“, o vojnoj vežbi „Sadejstvo 2018“. Pod naslovom „Rusija veći problem od Kosova“, list analizira nemačko-srpske odnose. „Aktivnija uloga Moskve u kosmetskom procesu“, piše list.

SRPSKI TELEGRAF  –  O naredbi Aleksandra Lukašenka nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem „Srbiji hitno šaljem S-300“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.