Ne davimo Beograd: Peticijom protiv zatvaranja stanice Vukov spomenik na 500 dana

Pokret Ne davimo Beograd pokrenuo je onlajn peticiju protiv zatvaranja, zbog radova, železničke stanice Vukov spomenik na 500 dana.

Predstavnik tog pokreta Dobrica Veselinović je na Tviteru pozvao gradjane da potpišu tu peticiju.

Objavio je tekst peticije kojom se traži nesmetano funkcionisanje te železničke stanice „i da se ne dozvoli njeno potpuno zatvaranje na 500 dana zbog rekonstrukcije pokretnih stepenica“.

Peticijom se zahteva od preduzeća Infrastruktura železnice da pronađe alternativno rešenje i omogući da hiljade građana svakodnevno koriste ovu stranicu i tokom rekonstrukcije stepenica.

BG voz predstavlja dobru, održivu alternativu automobilu, zbog veće pouzdanosti i tačnosti, jer voz nije zavisan od saobraćajne mreže i ne zaglavljuje u gradskim gužvama, piše u peticiji.

Pogotovu je, kako se dodaje, on odlična vezu Batajnice, Ovče, Zemuna, Novog Beograda, kao i Resnika, Lazarevca i Mladenovca sa centrom Beograda, fakultetima i radnim mestima.

Železnička stanica Vukov spomenik biće zatvorena od 9. maja zbog radova na zameni velikih tunelskih eskalatora, a planirano je da radovi traju 72 nedelje, saopštili su nedavno nadležni.

U tom periodu podzemno stajalište biće zatvoreno za putnike, ali će se redovno odvijati železnički saobraćaj bez zaustavljanja vozova u stanici, navodi se u saopštenju Infrastruktura železnice Srbije i Srbija voza.

Za vreme radova biće izmenjene samo linije BG voza koje saobraćaju do i od stanice Ovča, kao i linije region vozova koji saobraćaju na relaciji Vršac- Beograd Centar – Vršac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.