U trendu

Neće više da postoji: „Beli“ Preletačević ide u istoriju?

Ime izmišljenog lika Ljubiše Preletačevića Belog moglo bi da ode u istoriju i da se već na beogradskim izborima ne nađe na glasačkim listićima, jer Luka Maksimović (26) čiji je alijas Preletačević, ozbiljno razmišlja da ubuduće na političku scenu izlazi samo pod svojim pravim imenom.

„Beli se neko vreme povukao. Na njemu je da odluči hoće li nastaviti da se bavi politikom ili će to prepustiti Luki“, rekao je Maksimović za „Blic“.

Prema njegovim rečima, ta odluka zavisi od njega samog, ali će morati da se konsultuje i sa ostalim članovima pokreta, a konačna odluka biće poznata javnosti u narednih nekoliko nedelja, navodi list na svom sajtu.

„Definitivno satiri više nema mesta kod nas. Postojaće kroz nastupe, dovela me je gde sam, ali sigurno je da mora da se uozbilji sve. Moramo da pronađemo drugačiji način da objasnimo ljudima u kakvim smo problemima. Takođe, ne bih pristupio kao političar, jer mene politika ni ne zanima“, rekao je Maksimović.

Kako je rekao, odluka o učešću na gradskim izborima još nije doneta.

„Jedna grupa građana bila je za lokalne izbore, druga za predsedničke, na novim izborima biće nova grupa građana. Postoji samo odbornička grupa u Mladenovcu “Beli – samo jako“ „, rekao je Maksimović.

Preletačević je postao poznat javnosti pred lokalne izbore u aprilu 2016. godine, kao fiktivna figura, a ideja iza ovog lika jeste da sintetizuje sve osobine političara aktivnih u poslednje tri decenije, napinje list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.