U trendu

Nije bilo osnova za priču o državnom udaru

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da nije verovao u priču o državnom udaru zato što je dobio procenu da takvih opasnosti nema.

„Ni u jednom izveštaju BIA i vojne službe bezbednosti nije bilo ni nagoveštaja da se u Srbiji tako nešto sprema. Zašto bih onda trebalo da verujem nečemu što čujem na televiziji ili što pročitam u novinama“, rekao je Nikolić za današnje izdanje lista „Politika“.

Nikolić je naveo i da je on „zatočenik“ uverenja dela javnosti da postoji sukob izmedju njega i premijera Aleksandra Vučića i da se u skladu sa tim uverenjem uredjuju i pojedini mediji koji misle da u takvoj situaciji treba da budu protiv njega ili da treba da „gurnu aktivnosti predsednika u senku“.

„I to što je predsednik radio nikada ne sme da bude označeno kao nešto što je veoma korisno za Srbiju. Takva je sada situacija u medijima“, rekao je Nikolić i dodao „se ovog časa zna da Tomislavu Nikoliću može da se zameri ko god hoće“.

U intervjuu koji će Politika u celosti objaviti sutra, 20. oktobra, Nikolić je istakao i da mnogi u državi ne cene funkciju predsednika, pa ni Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Nisam zadovoljan saradnjom sa MUP-om u pogledu obezbedjenja osnovnih sredstava za funkcionisanje predsednika Republike“, rekao je on i dodao da automobil koji je nasledio od bivšeg predsednika Borisa Tadića već godinu dana nije u funkciji, zbog čega kada krene izvan Beograda, više nema blindirani auto.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.