U trendu

Nikolić: Neizvesno kako će se razvijati stvari u BiH nakon revizije

 Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je, nakon zahteva za revizijom presude za genocid protiv Srbije, potpuno neizvesno kako će se razvijati stvari u Bosni i Hercegovini ali i kako bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović očekuje da gradi odnose sa Srbijom.

Nakon sastanka u Beogradu sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsedavajućim Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem, Nikolić je rekao da je potpuno jasno da se sa zahtevom za reviziju presude ne slažu ne samo Srbi iz Bosne, nego i predstavnici hrvatskog naroda. 

„Srbija će uvek stajati uz Srbe u BiH, jer smo neraskidivi i jedan isti narod, i daće podršku Srbima u BiH kao i svemu onome što se radi uz poštovanje Ustava i zakona“, rekao je Nikolić i dodao da Srbija ne može da podrži odluku kojom se jedan narod stavlja u nadredjen položaj prema drugim narodima. 

Nikolić je ocenio da ako jedan član (Predsedništva BiH) pokrene pitanje (revizije), koja nije u njegovoj nadležnosti, on tako otkriva koji cilj imaju on i njegovi sledbenici. 

Predsednik Srbije je dodao da je indikativno i ćutanje medjunarodne zajednice, koja je do sada imala običaj da podrži akcije protiv Srbije, ali da će ovaj put morati da se izjasni o tom pitanju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.