najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nova stranka traži vanredne izbore u Beogradu i ostavku gradoačelnika Malog

Nova stranka zatražila je danas raspisivanje vanrednih izbora za Skupštinu grada Beograda i pozvala gradonačelnika Beograda Sinišu Malog da podnese ostavku.

“Nije logično da se održe vanredni izbori na državnom nivou, a da ih u Beogradu nema. Nije logično ni da svih sedamnaest beogradskih opština imaju izbore, što redovne što vanredne, a da se gospodin Mali i dalje grčevito drži svog kabineta. Logično bi jedino bilo da gospodin Siniša Mali podnese ostavku”, navodi se u pisanoj izjavi zamenik predsednika Nove Vladimira Pavićevića.

Kako se navodi, Mali treba da podnese ostavku jer “unižava dostojanstvo gradjana”.

“Unižava ga ukidanjem ili smanjenjem pomoći za porodilje, socijalno ugrožene, osobe sa invaliditetom, a povećanjem poreza na imovinu da bi finansirao stranačku, takozvanu Komunalnu policiju, i antimodernizacijski projekat zvani Beograd na vodi”, navodi se u izjavi Pavićevića.On je dodao da je poslednji u nizu razloga zbog kojih bi Mali trebalo da podnese ostavku ta da je pokazao neprimeren odnos prema socijalno ugroženim gradjanima Beograda koji su korisnici usluga Narodnih kuhinja, kada nije bilo obroka na punktovima, a kada su njihova imena i lični podaci bili istaknuti na zidu Centra za socijalni rad.

“U situaciji kada gradjanin smogne snage da kaže ‘Osećam poniženost’, ljudski bi bilo da je gradonačelnik rekao ‘Izvini’. Medjutim, gospodin Mali u svojoj osionosti nema, niti želi da ima sluha za ono što su realni problemi naših sugradjana. Zbog pokazane neosećajnosti, arogancije i nečovečnosti, gradonačelnik treba što pre da podnese ostavku i tako prestane da kalja funkciju koja mu je poverena”, navodi se u izjavi Pavićevića.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike