U trendu

Novaković: Tražimo vanredne izbore u Novom Sadu, opozicija da nastupi u jednoj koloni

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da se Narodna zalaže za raspisivanje prevremenih lokalnih izbora u Novom Sadu, na koje bi opozicija trebalo da izadje u jednoj koloni, kako bi se stvorila referendumska atmosfera.

„Politička situacija u Novom Sadu je potpuno neodrživa. Od 2012. do danas SNS na neregularan način dobija izbore u našem gradu, gde je najobuhvatnije i najintenzivnije primenjena kriminalna tehnologija kupovine glasova. SNS na svakim izborima kupi najmanje 20.000 glasova, a u kupovini glasova angažovani su svi novosadski kriminalci“, rekao je Novaković na konferenciji za novinare.

Novaković je istakao da ljudi sa kriminalnom prošlošću dobijaju najvažnije i najvrednije poslove u Novom Sadu, i kao primere naveo firme „Montop“ Marka Bosanca i „Granit peščar“ iz Ljiga, za koju je rekao da je u „neformalnom vlasništvu Zvonka Veselinovića“.

„Kriminal i korupcija cvetaju i to nije nikakva tajna. Jučerašnje paljenje automobila za koje se sumnjiči Slobodan Milutinović Snajper samo je jedan u nizu dokaza da je Novi Sad postao potpuno nebezbedan grad, kriminalni eldorado i sigurna kuća za kriminalce“, rekao je Novaković.

Novaković je dodao da se „iz aviona vidi“ kako gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević namešta kompaniji „Galens“ Nebojše Petrića projekat izgradnje stanova na novosadskom brodogradilištu, u vrednosti većoj od milijardu evra, ukupne površine 184.211 kvadratnih metara.

„To je trenutno najveća operacija organizovanog kriminala u Srbiji i katastrofa za Novi Sad koja mora biti sprečena po svaku cenu“, rekao je Novaković.

Novaković je pozvao policiju i tužilaštvo da reaguju, jer će u suprotnom biti „saučesnici gradjevinske mafije“.

„Na brodogradilištu predvidjaju izgradnju zgrada od 20 spratova, što će stanovnicima Limana zakloniti pogled na Frušku goru i Dunav. Vodu na brodogradilištu proglašavaju gradjevinskim zemjištem, jer planiraju da naspu zemlju i ‘Galensu’ tako daju još dva hektara zemlje za gradnju stanova. Sve prethodne gradske vlasti su na tom mestu planirale sportske, kulturne i turističke sadržaje, a vlast SNS-a je prva koja planira gradnju stanova“, rekao je Novaković.

Novaković je dodao da su Vode Vojvodine izdale vodne uslove za područje na kojem se planira izgradnja „Novog Sada na vodi“, čime je otklonjena još jedna prepreka za taj projekat, i da je „sada potpuno jasno da je prethodni direktor Voda Vojvodine Slavko Vržić smenjen, a doveden je Srdjan Kružević samo da bi se izdali vodni uslovi“.

„Bez vodnih uslova koruptivni projekat ‘Novi Sad na vodi’ ne bi mogao da se sprovede, a ne bi mogao da bude donet ni novi Generalni urbanistički plan za 2030. godinu, koji jasno pokazuje da gradska uprava planira da gradnju stanova na najvrednijem i najlepšem delu novosadske obale, dužine 4,5 kilometra, koji predstavlja pluća grada“, rekao je Novaković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.