najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Odbor kaznio Božovića, Šutanovca i Živkovića

Skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je novčano kaznio poslanika Nove stranke Zorana Živkovića i poslanike Demokratske stranke (DS) Dragana Šutanovca i Balšu Božovića zbog povrede reda na sednici, čemu se usprotivio šef poslaničke grupe DS-a Borislav Stefanović koji je predložio ujednačavanje tumačenja poslovnika.

“Ovo je još jedan pokazatelj kako je drastično narušen način vođenja sednice, pogotovo kada je vodi (potpredsednik Skupštine Igor) Bečić. Mislim da treba da se na adekvatan način ujednači praksa vođenja sednice, odnosno tumačenje poslovnika koje će za predsedavajućeg biti obavezujuće, a kako se ovakve situacije ne bi ponavljale”, rekao je Stefanović na sednici Odbora.

On je istakao da u Skupštini postoji trend u kojem se isključivo kažnjavaju poslanici opozicije, kao i da kvalitet sednice opada kada Bečić preuzme funkciju predsedavajućeg, a što stvara osećaj nedemokratske atmosfere.

“Ako mi to ne ujednačimo, onda treba da strepimo ko će da vodi Skupštinu. Ako se ovo nastavi, mi ćemo onda imati dve skupštine – Bečićevu i Gojkovićkinu. Ovo nije stvar da se zakoči Skupština, nego da se otkoči, ovo nije inicijativa jedne partije. Samo razmislite, ne tražim danas da se izjasnite, pa da sednemo zajedno da napravimo neki nacrt pa da vidimo da li bi to bilo OK”, naveo je Stefanović.

Poslanik Jedinstvene Srbije Petar Petrović ocenio je da treba “ako ne menjati čitav poslovnik, onda makar raditi na korekciji istog”.

Predsednik Odbora i poslanik Srpske napredne stranke Zoran Babić predložio je da na jednu od narednih sednica budu pozvani predsednica Skupštine Maja Gojković i potpredsednici i da bude otvorena polemika o tom predlogu, što su ostali članovi Odbora prihvatili.

Božoviću su određene dve novčane kazne u iznosu od 13.659 dinara, dok su Živković i Šutanovac kažnjeni sa po 6.829 dinara, odnosno 10 odsto mesečne poslaničke plate.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike