U trendu

Olenik: Krajem meseca novi pokret sa zalaganjem za Srbiju na zapadu

Kandidat na nedavno održanim izborima za predsednika Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Aleksandar Olenik najavio je da će zajedno sa kolegama iz te organizacije, nezadovoljnih izborom Sergeja Trifunovića na predsednika PSG, formirati novi pokret čija je osnova dosledno zalaganje za „Srbiju na zapadu“.

„Osnovu političkog programa  novog poketa odredjuje dosledno zalaganje za’ Srbiju na zapadu’. To je najprecizinija ali i nojopštija politička odrednica novog pokreta i njegovog političkog delovanja“, rekao je Olenik za današnje izdanje lista Danas.

Prema njegovim rečima, novi pokret ne osnivaju zbog personalnih rešenja već odustajanja PSG od dosadašnje politike i ulaska „u grupu raznih političkih organizacija bez jasnih političkih opredeljenja koje se oslanjaju na čist populizam“.

„Pored populizma i estradizacije, pristajanje za zajedničku izbornu listu na kojoj su i članovi Dveri ali i Narodna stranka, dovodi do zaokreta u desno, odnosno do još jačeg uticaja prošlovekovnih, nacionalističkih i konzervatinvih ideja na naše društvo i državu“, rekao je Olenik.

Olenik je kazao da u tome on kao i svi ostali članovi novog pokreta „vide najveću opasnost po naše društvo, pa su u obavezi da osnoju novi pokret“.

„Posle osnivanja novog pokreta, potrebno je da se okrenomo gradjanima i to na ulici. Ulica nije naš prvi izbor, ali nam je jedino ostala jer su mediji pod strogom kontrolom. Kad kažemo ulica, tu mislimo i na trenutne proteste koje podržavamo i u kojima aktivno učestvujemo, ali prvenstveno mislimo na bojkot najavljenih izbora pa čak i poziv na gradjansku neposlušnost“, rekao je Olenik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.