U trendu

Omerović: Postupak Šešelja bruka i sramota za sve

Predsednik odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović izjavio je danas da incident koji je uradio lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj nije zabeležen u novijoj parlamentarnoj i diplomatskoj istoriji i da predstavlja „bruku i sramotu za sve“.

Šešelj je danas na ulazu u parlament pokušao da pocepa zastavu Hrvatske, a potom je psovao članove delegacije te države koja je bila u poseti Skupštini Srbije.

„Prostačke uvrede i psovke upućene gostima iz Hrvatske i gaženje njihove zastave su postupci koji su potpuno neprihvatljivi sa stanovišta bilo kakvih, čak i najminimalnijih standarda ljudskog ponašanja“, naveo je Omerović u saopštenju.

Istakao je da se takvim odnosom prema gostima, nanosi šteta ugledu Srbije i ugrožavaju njeni interesi, medju kojima je i potpuna normalizacija odnosa na prostoru bivše Jugoslavije.

„To je politika ’90-ih.. koja je osudjena od najvišeg medjunarodnog suda i najvažnije, to je poražena politika koju su osudili i gradjani Srbije. Ovo smo već gledali“, ocenio je Omerović i naglasio da su isti ljudi koji su vodili politiku mržnje i velike Srbije doveli do egzodusa sopstvenog naroda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.